Beleid

Grofweg staan er bij mij vier aspecten centraal: gezondheid, karakter, stamboom en uiterlijk. Mijn streven is om gezonde, lieve en sociale kittens te fokken met een uiterlijk dat zoveel mogelijk aan de rasstandaard voldoet. Ik ga uit van een combinatie van ouderdieren met een verantwoord percentage aan verwantschap, waarbij de stamboom van de ouderdieren mij in staat stelt om de mate van verwantschap te berekenen. Dit als eerste voorwaarde voor een gezond nestje kittens.

Gezondheid

Uiteraard moet een kat gezond zijn. Beide ouderdieren worden, volgens de richtlijn van Mundikat, getest op FeLV en FIV. Daarnaast heb ik als uitgangspunt, dat er geen shows worden bezocht als een van de poezen zwanger is of ik een nestje heb, jonger dan zes weken. Zo probeer ik zo goed mogelijk een infectie van hen in deze kwetsbare situatie te voorkomen. Ondanks alle goede zorg en controle kan elke kat bij een show tenslotte een virusinfectie onder de leden hebben. Meer weten over gezondheid? Zie de pagina BURMILLA.

Karakter

Direct na gezondheid komt bij mij het karakter. Want wat heb je, even kort door de bocht gezegd, nu aan een gezonde kat met een lelijk karakter? Ik zie het actieve, speelse, sociale en het aanhankelijke gedrag graag terug in de kittens. Naast de ‘aangeboren’ eigenschappen, is de socialisatie van kittens dan ook belangrijk. Onder ‘Andere belangrijke punten’ staat het een en ander over de socialisatie van mijn kittens. Meer weten over het karakter? Zie de pagina BURMILLA.

Uiterlijk

Ik doe mijn best de rasstandaard van de Burmilla zo goed mogelijk te benaderen. Een silver of golden met shell/shaded kleur, een elegant en toch gespierd lichaam, een mooie wigvormige kop en stralende groene ogen met duidelijke eye liner zie ik graag bij de kittens terug. Meer weten over het uiterlijk? Zie de pagina BURMILLA.

Kortom, ik hecht veel waarde aan vooral de gezondheid en het karakter, maar natuurlijk ook aan hun uiterlijk. Op deze manier hoop ik gezonde, lieve en mooie kittens te krijgen en daarmee een positieve bijdrage aan het ras te leveren.

Andere belangrijke punten:

 • Mijn katten hebben beschikking over het hele huis. Ook de kater, die gelukkig niet sproeit. Als het weer het toelaat, vermaken ze zich echter prima in de zeer riante buitenkooi. (Ze hebben het zelfs gepresteerd een verdwaalde merel te verschalken). Op deze manier kunnen zij op een veilige manier genieten van het buitenleven en lopen zij geen risico op vergiftiging, aanrijding, mishandeling, diefstal en infectie via contact met vreemde katten. Ik ben om de genoemde redenen geen voorstander van het los buiten laten lopen van katten. Ik zoek voor mijn kittens dan ook eigenaars, die daar hetzelfde over denken. Omdat ik zie hoe katten genieten van het buiten zijn, zou een afgezette tuin/balkon of een kattenren helemaal geweldig zijn.
 • Mijn katten en opgroeiende kittens geef ik hoog-kwalitatieve voeding van Royal Canin en natvoer van Animonda. Daarnaast krijgen ze af en toe tonijn op waterbasis, gekookte witte vis/kipfilet of een beetje geklutst ei of kaas, wat ze heerlijk vinden.  De kittens worden zonodig bijgevoed met kittenmelk van Farm Food op basis van geitenmelk.  Ik geef geen vers vlees, omdat dit gevaar oplevert van parasieten en niet hygiënisch is voor de mens.
 • Kittens krijgen de eerste vaccinatie met 9/10 weken.
 • De kittens mogen verhuizen als ze 13/14 weken oud en zijn, een week na de tweede vaccinatie en als ze helemaal zijn voorbereid op een leven zonder de moederpoes.
 • Ik doe ons best de kittens zo goed mogelijk te socialiseren. Hierbij kun je denken aan kennismaken met andere mensen, de hond van een van onze zoons en huiselijke geluiden (bijv. stofzuigen, harde muziek, hard dichtklappend keukenkastje, etc). En natuurlijk worden de kittens vaak aangehaald en opgepakt.
 • De kittens krijgen hun Mundikat-stamboom, hun dierenpaspoort mee. Ook zijn de kittens voorzien van een persoonlijke identificatiechip.
 • De kittens zijn ontwormd, volledig gevaccineerd en vrij van parasieten.
 • Kandidaat-eigenaren kunnen de kittens komen bekijken vanaf de leeftijd van 6 weken.
 • In het belang van het ras, hebben collega-fokkers altijd voorrang bij de toewijzing van een kitten.
 • Plaatsing op de kandidatenlijst geldt als optie op een kitten.
 • Reservering vindt plaats door aanbetaling van €350,00.
 • Ik behoud het recht om een reservering te annuleren, waarbij de reserveringskosten worden teruggegeven.
 • Kittens gaan naar hun nieuwe eigenaar op basis van een koopovereenkomst, die garanties biedt aan alle betrokkenen.
 • Mijn streven is een wekelijkse update te geven over het wel en wee van uw toekomstige kitten(s).
 • Ik stellen het zeer op prijs om op de hoogte te worden gehouden van hoe het met het kitten gaat na zijn verhuizing en dat ik zelf nog eens een keertje op bezoek mag komen.
 • Ik ben Mundikat-lid, mijn cattery is FIFE-geregistreerd.
 • Omdat Burmilla’s zeer sociale katten zijn, plaats ik kittens in principe alleen bij nieuwe eigenaars die al een kat hebben of verwachten. Dit hoeft niet perse een Burmilla te zijn. Een uitzondering kan gemaakt worden voor iemand die niet meer werkt en heel veel thuis is.

Comments are closed.