Beleid

Grofweg staan er bij ons vier aspecten centraal: gezondheid, karakter, stamboom en uiterlijk. Ons streven is om gezonde, lieve en sociale kittens te fokken met een uiterlijk dat zoveel mogelijk aan de rasstandaard voldoet. Wij doen ons best om combinaties te maken, waarbij de stamboom van de ouderdieren ons in staat stelt om de verantwoorde mate van verwantschap te berekenen. Dit als eerste voorwaarde voor een gezond nestje kittens.

Gezondheid

Uiteraard moet een kat gezond zijn. Beide ouderdieren worden, volgens de richtlijn van Mundikat, getest op FeLV en FIV. Daarnaast hebben wij als uitgangspunt, dat er geen shows worden bezocht als een van de poezen zwanger is of wij een nestje hebben, jonger dan zes weken. Zo proberen wij elke infectie van hen in deze kwetsbare situatie te voorkomen. Ondanks alle goede zorg en controle kan elke kat bij een show tenslotte een virusinfectie onder de leden hebben. Meer weten over gezondheid? Zie de pagina BURMILLA.

Karakter

Direct na gezondheid komt bij ons het karakter. Want wat heb je, even kort door de bocht gezegd, nu aan een gezonde kat met een lelijk karakter? Wij  zien het actieve, speelse, sociale en het aanhankelijke gedrag graag terug in de kittens. Naast de ‘aangeboren’ eigenschappen, is de socialisatie van kittens ook belangrijk. Onder ‘Andere belangrijke punten’ staat het een en ander over de socialisatie van onze kittens. Meer weten over het karakter? Zie de pagina BURMILLA.

Uiterlijk

Wij doen onze best de rasstandaard van de Burmilla zo goed mogelijk te benaderen. Een silver met shell/shaded kleur, een elegant en toch gespierd lichaam, een mooie wigvormige kop en stralende groene ogen zien wij graag bij de kittens terug. Meer weten over het uiterlijk? Zie de pagina BURMILLA.

Kortom, wij hechten veel waarde aan vooral de gezondheid en het karakter, maar natuurlijk ook aan hun uiterlijk. Op deze manier hopen wij gezonde, lieve en mooie kittens te krijgen en daarmee een positieve bijdrage aan het ras te leveren.

Andere belangrijke punten:

 • Onze katten hebben beschikking over het hele huis. Ook kater Tommie, die bij tijd en wijlen een broekje draagt in verband met sproeien. Als het weer het toelaat, vermaken ze zich echter prima in de zeer riante buitenkooi. (Ze hebben het zelfs gepresteerd een verdwaalde merel te verschalken). Op deze manier kunnen zij op een veilige manier genieten van het buitenleven en lopen zij geen risico op vergiftiging, aanrijding, mishandeling, diefstal en infectie via contact met vreemde katten. Wij zijn om de genoemde redenen geen voorstander van het los buiten laten lopen van katten. Wij zoeken voor onze kittens dan ook eigenaars, die daar hetzelfde over denken. Omdat wij zien hoe katten genieten van het buiten zijn, zou een afgezette tuin/balkon of een ren voor de katten helemaal geweldig zijn.
 • Onze katten en opgroeiende kittens geven wij hoog-kwalitatieve voeding van Royal Canin en natvoer van Animonda. Daarnaast krijgen ze af en toe tonijn op waterbasis, gekookte witte vis/kipfilet of een beetje geklutst ei of kaas, wat ze heerlijk vinden.  De kittens worden zonodig bijgevoed met kittenmelk van Farm Food op basis van geitenmelk.  Wij geven geen vers vlees, omdat dit gevaar oplevert van parasieten en niet hygiënisch is voor de mens.
 • Kittens krijgen de eerste vaccinatie met 9/10 weken.
 • De kittens mogen verhuizen als ze 13/14 weken oud en zijn, een week na de tweede vaccinatie en als ze helemaal zijn voorbereid op een leven zonder de moederpoes.
 • Wij doen ons best de kittens zo goed mogelijk te socialiseren. Hierbij kun je denken aan kennismaken met andere mensen, de hond van een van onze zoons en huiselijke geluiden (bijv. stofzuigen, harde muziek, hard dichtklappend keukenkastje, etc). En natuurlijk zullen onze kittens vaak worden aangehaald en opgepakt.
 • Onze kittens krijgen hun Mundikat-stamboom, hun dierenpaspoort mee en een overdracht mee. Ook zijn de kittens voorzien van een persoonlijke identificatiechip.
 • De kittens zijn ontwormd, volledig gevaccineerd en vrij van parasieten.
 • Kandidaat-eigenaren kunnen de kittens komen bekijken vanaf de leeftijd van 6 weken.
 • In het belang van het ras, hebben collega-fokkers altijd voorrang bij de toewijzing van een kitten.
 • Plaatsing op de kandidatenlijst geldt als optie op een kitten.
 • Reservering vindt plaats door aanbetaling van €300,00.
 • Wij behouden het recht om een reservering te annuleren, waarbij de reserveringskosten worden teruggegeven.
 • Kittens gaan naar hun nieuwe eigenaar op basis van een koopovereenkomst, die garanties biedt aan alle betrokkenen.
 • Ons streven is een wekelijkse update te geven over het wel en wee van uw toekomstige kitten(s).
 • Wij stellen het zeer op prijs om op de hoogte te worden gehouden van hoe het met het kitten gaat na zijn verhuizing en dat we zelf nog eens een keertje op bezoek mogen komen.
 • Wij zijn Mundikat-lid, onze cattery is Fife geregistreerd.
 • Omdat Burmilla’s zeer sociale katten zijn, plaatsen wij kittens alleen bij nieuwe eigenaars die al een kat hebben of verwachten. Dit hoeft niet perse een Burmilla te zijn.

Comments are closed.