Over ons

Wij zijn de trotse eigenaars van een kleinschalige cattery in het wijdse groene Zeeland, aan de rand van Middelburg. De start was eigenlijk onverwacht: niet gepland, maar spontaan vanuit enthousiasme voor onze Burmilla’s.

Eind 2012 wilden we graag een raskat, waarbij wij konden rekenen op een sociaal, speels, gezond dier dat goed zou gedijen binnenshuis. Tijdens een speurtocht via internet en literatuur ontdekten we de Burmilla. Niet alleen had deze de gezochte eigenschappen, maar ook een schitterend uiterlijk. We hadden geluk, want kittens zijn zeldzaam.

December 2012 deed  Tommie zijn intrede: een prachtige, super lieve kater. Binnen een week was wel duidelijk dat hij zo sociaal was, dat hij behoefte had aan een maatje. Wij wisten van zijn fokker een betrouwbare cattery, die net een nestje had –> februari 2013 kwam poes Daisy bij ons. Na enig gesnuffel werden ze onafscheidelijk.

Terwijl het tweetal voorspoedig groeide en heel mooie exemplaren bleken te zijn, vroegen wij ons af of het niet ongelooflijk jammer zou zijn om zulk prachtig en zeldzaam genetisch materiaal te vernietigen. De conclusie laat zich raden: niet steriliseren, maar bijdragen aan het in stand houden van dit ras. En dan natuurlijk ‘volgens de regelen der kunst’.

Op 3 september 2013 is onze cattery opgenomen in de registers van de Fife. De naam Albast verwijst naar de kleur van Tommie. Een eerbetoon aan de kat, die ons verleidde tot het starten van een cattery. De volgende stap was het uitpluizen van de verwantschap tussen Tommie en Daisy en deze bleek verantwoord voor het krijgen van een nestje. Het geluk was weer met ons: 21 januari 2014 werd ons 1e nestje geboren.

Inmiddels is onze cattery uitgebreid met een aantal poezen/eigen kittens, waar wij heel trots op zijn. Op de eigen pagina’s vindt u foto’s en showresultaten. Om niet dicht te groeien zijn Tommie en Daisy inmiddels herplaatst naar een jong gezin, waar ze het fantastisch hebben.  Dit soort keuzes hoort er ook bij. Nooit makkelijk, maar wel noodzakelijk voor de kwaliteit van leven en wij zijn natuurlijk niet de enigen, die goed voor katten kunnen zorgen. Onze laatste uitbreiding is Vivaldi uit Tsjechië, een prachtige kater met een bijzonder vitale uitstraling.  Zachtaardig en tegelijk een enorme macho 🙂

Op de pagina Kittens/planning staan de komende nestjes vermeld. Als u interesse hebt in een kitten, dan kunt u dit aangeven met een mail naar cattery.albast@gmail.com

Wilt u iets kwijt over de kwaliteit van onze cattery? Dat kan onderaan deze pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.