Over ons

Ik ben de trotse eigenaar van een kleinschalige cattery in het wijdse groene Zeeland, aan de rand van Oost-Souburg. De start was eigenlijk onverwacht: niet gepland, maar spontaan vanuit enthousiasme voor mijn Burmilla’s.

Eind 2012 wilde ik graag een raskat, waarbij ik konden rekenen op een sociaal, speels, gezond dier dat goed zou gedijen binnenshuis. Tijdens een speurtocht via internet en literatuur ontdekte ik de Burmilla. Niet alleen had deze de gezochte eigenschappen, maar ook een schitterend uiterlijk. Ik had geluk, want kittens zijn zeldzaam.

December 2012 deed  Tommie zijn intrede: een prachtige, super lieve kater. Binnen een week was wel duidelijk dat hij zo sociaal was, dat hij behoefte had aan een maatje. Ik wist van zijn fokker een betrouwbare cattery, die net een nestje had –> februari 2013 kwam poes Daisy bij ons. Na enig gesnuffel werden ze onafscheidelijk.

Terwijl het tweetal voorspoedig groeide en heel mooie exemplaren bleken te zijn, vroeg ik ons af of het niet ongelooflijk jammer zou zijn om zulk prachtig en zeldzaam genetisch materiaal te vernietigen. De conclusie laat zich raden: niet steriliseren, maar bijdragen aan het in stand houden van dit ras. En dan natuurlijk ‘volgens de regelen der kunst’.

Op 3 september 2013 is mijn cattery opgenomen in de registers van de Fife. De naam Albast verwijst naar de kleur van Tommie. Een eerbetoon aan de kat, die mij verleidde tot het starten van een cattery. De volgende stap was het uitpluizen van de verwantschap tussen Tommie en Daisy en deze bleek verantwoord voor het krijgen van een nestje. Het geluk was weer met mij: 21 januari 2014 werd mijn 1e nestje geboren.

Inmiddels is mijn cattery uitgebreid met een aantal poezen/eigen kittens. Op de eigen pagina’s vindt u foto’s en showresultaten.

Op de pagina Kittens/planning staan de komende nestjes vermeld. Als u interesse hebt in een kitten, dan kunt u dit aangeven met een mail naar cattery.albast@gmail.com

Wilt u iets kwijt over de kwaliteit van mijn cattery? Dat kan onderaan deze pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.